Шестима души загинаха в жестока катастрофа на пътя между Габрово и Казанлък, на разклона за Крън и село Хаджи Димитрово, предават информационните агенции.

Петима от загиналите са от град Крън, и по първоначална информация са на възраст между 18 и 30 години. Версията е, че младежите са се връщали от годеж. Другият загинал при челния удар, водачът на втория автомобил е мъж, на 42 години от Габрово, но живеещ в София.

Тази нощ, около 1 часа, два автомобила са се сблъскали челно – единият е бил с габровска регистрация, а другият - със старозагорска. В единия от автомобилите са пътували петима души, а в другия – само водачът. След удара те се завъртели и спрели в източния банкет на пътя, на разстояние около два метра един от друг. В резултат на удара на място са загинали Ю.А, на 18 г., Л.У. на 42 г., В.С. на 20 г., Ю.Щ. на 30 г., И.И., на 18 г. и Г.Х., на 19 г. Изясняват се причините за инцидента. Една от версиите е висока скорост.

По първоначална информация водачът на автомобила със старозагорска регистрация е на 18 години и със стаж зад волана от 6 месеца.

6 часа продължи разчистването на пътя между Крън и Шипка. В момента движението в посока Габрово е отворено.

Във връзка с настъпилото пътнотранспортно произшествие в Окръжна прокуратура – Стара Загора, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице. По делото са разпитани свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествието. Предстои да бъдат иззети записи от видеокамери от стопански обект, намиращ се близо до пътния инцидент. Назначени са експертизи – съдебномедицински, автотехническа и химически. Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия за установяване на обстоятелства по делото – разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и др., съобщава пресцентърът на Апелативна прокуратура - Пловдив.