Четирима "свиха" магистрален кабел, хванаха ги Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми четирима мъже за кражба на магистрален кабел.
На 18/19.01.2023 г. в междугарието Тулово – Дъбово, в землището на община Мъглиж, чрез използване на технически средства – кирка, лопата, нож и режещ инструмент, те са отнели 250 метра сигнален магистрален кабел.
Установено е, че в деня преди кражбата четиримата мъже са проучили района на междугарието Тулово – Дъбово, км 220+100, и са изкопали дупки, подготвяйки се за извършване на кражба на кабел. На 18/19.01.2023 г. през нощта са срязали и издърпали 250 метра сигнален магистрален кабел, който навили на четири топа. По време на пренасяне на кабела били забелязани от полицейски служители и предприели бягство. След преследване са били задържани.
Двама от установените извършители - Е.Ч., на 28 г., и Х.С., на 36 г., са осъждани за кражби и имат криминалистически регистрации. На 23 януари 2023 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в Районен съд - Казанлък искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.