15-годишно момиче в Казанлък е нарушило предписанието за поставяне под карантина. Заради неспазване на мерките против разпространението или появата на заразна болест, срещу тийнейджърката е образувано бързо производство по Наказателния кодекс в Районното полицейско управление в Казанлък.

17-годишен младеж, също от града на розите, пък е извършил кражба на чанта на своя връстничка. Случката е станала тази неделя, 12 април, привечер на ул. „Константин Бозвелиев”. Пострадалото момиче е било застигнато в гръб от непознат мъж, който отнел със сила дамската ѝ чанта, съдържаща лични документи, дамски принадлежности и сумата от 24 лева, и е избягал. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 17-годишен младеж от Казанлък. Същият е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство по Наказателния кодекс.

Още двама нарушители са установени от служителите на РУ-Казанлък за изминалото денонощие. 21-годишен младеж е управлявал нерегистриран мотоциклет, а 33-годишен мъж е шофирал лек автомобил в Мъглиж след употреба на алкохол, като установената концентрация в издишания от него въздух е била 2.38 промила. И двамата мъже са задържани за 24 часа.