Без жалби до момента в изборите, някои граждани участват само в единия вот Няма постъпили жалби за нарушения на изборния процес до 9 часа в ОИК Казанлък, съобщи РадосветаГеоргиева, ,член на Общинската избирателна комисия.
В момента членове на ОИК запознават членовете на СИК с най- новото Указание на ЦИК за това как и в какъв състав трябва да е Секционната избирателна комисия, когато трябва да предаде копия на протоколите с резултатите от гласуването на застъпници, наблюдатели и представители на на политически партии. Досегашното изискване бе да са поне двама члена на СИК, а с новото ЦИК указва това да става в присъствието на всички членове на секционните комисии.
Не са единични случаите, когато граждани отказват да гласват за един вид избори и предпочитат да дадат вота само да един от двата, показва проверка на zakazanlak.bg.
СИК-овете имат указания как да процедират в този случаи по отношение на протоколите, които водят, съобщи Ваня Иванова, председател на общинската администрация.
5 тона хартия са общо бюлетините и пликовете за вота днес в Казанлъшко, като 2,50 метра е дълъг само протоколът, който СИК-овете ще попълват за общинските съветници.
Над 900 са регистрираниет застъпници за вота и 780 членовете на СИК.
В изборите под една или друга форма като кандидати или помощници в иборния процес, са ангажирани над 2 хиляди души в община Казанлък.
Към момента изборния ден протича нормално, няма опашки в секционните комисии.
Първи данни за избирателната активност в община Казанлък, очаквайте в 10 часа.
Междувременно БТА съобщи, че от община Неделино, са постъпили информации за съмнениня за използване на "симпатично" мастило в изборния процес.