100 удостоверения за гласуване са издали от полицията в Стара Загора За последните 5 дни звената за български документи за самоличност в ОДМВР – Стара Загора са издали на граждани общо 100 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. С издадените удостоверения гражданите могат да упражнят правото си на глас.
От Дирекцията на Полицията в Стара Загора напомнят, че удостоверения, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборния ден и за провеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.
В случай на подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта по постоянен адрес, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. Документ за постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава, за да послужи пред СИК и е валидно за изборния ден. Същото се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за кметове и общински съветници.
Искания за издаване на такива удостоверения ще могат да бъдат подавани до 18.00 ч. на 25.10.2015 г.