Всяко добро дело прави по едно перце в човешките криле


Георги Изворски за България и Райската долина, за всемирната Любов и новата раса


Георги Крумов-Изворски е роден в Божурище в семейството на военен летец. Вероятно оттам идва и страстта му към висините – той е един от първите делтапланеристи у нас. Завършил е Великотърновския университет. Поет, писател, учител и журналист. През август 1992 година се среща очи в очи със смъртта, политайки към земята от огромна височина. Оцелява по чудо. След драматичното събитие, от 1999 година светският живот остава на заден план и той се отдава на езотериката и окултизма.
През 2002 година се оттегля в Тетевнеския Балкан, където прекарва в единочество шест години. Храни се веднъж седмично с горски плодове и ядки. Така му се „отваря” каналът към Космическата библиотека, от която черпи невероятна информация за миналото и бъдещето на човечеството. Георги Изворски е горещ привърженик и последовател на Учителя Петър Дънов.
Георги Изворски казва за себе си „Може би един от хилядите редовни просветители, които Бог разпръсна в България и по света, съм аз. Бели и черни адепти вече няма. Няма вече учители и лъжеучители, пророци и лъжепророци! Просто има много човешки души, които, когато се събудят, не могат да различат веднага Изгрева от Залеза...”
Той е автор на книгите „Закон за даването”, „Сто четиридесет и четири хиляди”, „Диамантената десятка”, „Великият трепет”, „Златната сфера”, „Шепа слънце”, „Аз... и Пикасо” и други.
От 2008 година досега провежда духовни срещи в цяла България. Една от тях бе в Казанлък. Тук, в Долината на тракийските царе, Георги Изворски каза, че траки и българи са едно и също нещо – това са избраници Божии. Черно море и всичко около него е Райската долина, а Тракия е земя на озарените сърца. Бъл означава жрец, шаман, духовен човек.
А как човек може да си направи криле? – Всяко добро дело прави по едно перце. И цитира Диоген – човек е ангел с едно крило, когато се прегърнем, можем да полетим. Това означава да се обичаме. Защото Любовта е истинската победа. И най-дребното нещо, направено с любов и сърце, те издига нагоре, казва Георги Изворски.

Ето какво сподели той специално за www.zakazanlak.bg:
- Г-н Изворски, не е ли твърде амбициозно да говорим, че именно тук е Райската долина на планетата?

- Който не вярва, би било добре да провери. Наистина е тук. Както се вижда – Балканският полуостров е едно кръстовище, а България е центърът, където се намира и Тракийската долина на това кръстовище. За мен всички народи са божествени, всички страни са прекрасни и всеки си е на точното място, където му е коренът. Щом там се е родил, би следвало да обича страната и рода си и да се стреми да получава едно космическо, небесно просветление и образовние, за да върви добре в духа. А без дух материята не може да същестува, защото духът е произвел материята. Както пише и в Библията – в началото бе словото...

- Казвате, че няма човек, който да се занимава с духа и да не е българин. И египетските фараони, и папата са български духове. Това не звучи ли малко абсурдно?!

- Има български духове във всички нации и във всички народи. Ако се погледне, дори и шаманът в австралийските племена, аборигените, е български дух, който се е съгласил да влезе в такова тяло и дълго време да остане там, защото той трябва да спасява светлината, да спасява любовта, да спасява мъдростта, знанието и истината за Бога... Иначе вождът на племето си е от коренните жители, но жрецът и шаманът винаги са такива духове, които се изпращат и са свещенослужители на Бога.

- В такъв случай, какво означава българин – народност или духовно понятие, според Вас?

- Нека да не бъркаме нещата. Има българи по плът и българи по дух. Българите по плът са онези пазители на земите български, които са спасявали българската държава през епохите, пазели и са поддръжали традициите и мястото. Докато българите по дух са истинските свещенослужители на Бога, които са длъжни да разпространяват тази светлина – Божието знание, Божието слово и Божията мъдрост. Това е същото като в една градина, където скубем плевелите. Но плевелите са пазители на културните растения, защото всяко културно растение може да се каже, че е крехко и то има нужда от пазители. Хората, които се занимават със земеделие, знаят това. И плевелите, и културните растения си знаят мястото.

- Твърдите, че два са богоизбраните народи – българският и еврейският. Еврейският народ е за материалната част от света, а българският – за духовната. Има ли някаква колизия в това?

- Не, напротив. Тези два народа се харесват и се обичат. И неслучайно, ние имаме едно толерантно и приятелско отношение към юдеите, макар светът като цяло да има друго отношение към тях. Ненапразно евреите тук са се позиционирали още по времето на Исус и преди това – по цялото Черноморие е имало много евреи и елини. Евреите остават на тези земи, защото са добре приети. И има още нещо, което ни крепи – това е точно тази силна връзка, която не е само земна - материалната, но и духовна. Евреите много добре знаят, че именно духът работи чрез българите, но може би все още не го признават. Но винаги сме признавали, че материята я владеят евреите. Аз имам мои приятели евреи и зная, че когато се молят в синагогите на някои места, евреите споменават и българския народ, никой друг народ не споменават. Казвам това, защото го зная от източника.
- Вие казвате, че пентаграмът е знакът на третото хилядолетие. Това няма ли да породи противоречия с нашата християнска религия?

- Ни най-малко. За пентаграма мога да кажа доста неща. Написал съм в книгата си „Велкият трепет” около 10 страници за пентаграма и специално за трите лъча – Любовта, Мъдростта и Истината. Това са трите основни принципа, на които се крепи Вселената. Те са седем, но трите са изявени. Пентаграмът е познат от времето на Орфей, той е бил знак на Орфей. Вселената е съставена от множество пентаграми в сфера и шестаграми. Има и други фигури с много ъгли, но всички са винаги във сфера или в кръг. Те са в хармония. Сферата не търпи никаква острота, защото всяка една острота е вид насилие, вид агресия като нож, стрела, копие... Аз през последните 20 години не употребявам вилица, нож – от време на време, използвам основно лъжица. Учителят го е казал още преди 100 години, че ножът и вилицата като прибори за хранене след време ще отпаднат. Едно е да разрежеш ябълка с нож, която се свива и ти дава 20% от микроелементите и енергията си, друго е да я отхапеш със зъби, които са естествен материал...

Пентаграмът е звезда, която сега отговаря на нашата вибрация и ние я слагаме в кръг. Шестлъчната звезда, която отговаря на звездата на Давид, евреите също ще започнат да я слагат в кръг и аз знам, че това ще стане.

- Природосъобразният начин на живот. Какво да правим и какво –не?


- В сегашния забързан живот е много трудно да се съобразяваш, но все е хубаво човек да си изгради един стереоптип, ако иска да е абсолютно здрав. На първо място, над всичко е моралът. Когато човек е морален, може да си позволи да живее в нездравословни места или да се храни с нездравословна храна, но той успява да преработи. Но днес, в този забързан ритъм, без да иска всеки малко или много е грешен. Затова човек трябва да внимава къде живее и с какво се храни. Човек трябва да има чисти мисли, чисти чувства, чисти дела – това е моралът, който го води напред и му оздравява животът... От друга страна – чист въздух, чиста вода и чиста храна. И един практичен съвет - за да се изчисти организмът, минимум 365 дни трябва да се живее без месо и без алкохол.

Много важно е и жилището. У нас нямаме ъгли. Ако поставиш едно цвете в ъгъла, то ще загине, там енергиите са други. Всичко трябва да бъде заоблено. Къщите ще бъдат куполни, обли - ауродом, според твоята аура, или виделейка, защото в нея ще се влива Божествената виделина. Това са изключително здравословни къщи, дървени са, целите от стъкло, кръгли, защото това е формата на Вселената. Аз не съм против удобствата в живота, а против лукса. За да получи криле, човек трябва да има високи идеали, но не в материалното е истината.

- Утопия ли е всемирната Любов?

- На религиозния човек като че ли му е разрешено да има пороци и малко или много да бъде индивидуален или колективен егоист – да държи за неговата църква, за неговата нация, за неговата държава. Духовният човек е длъжен да държи за човечеството и за планетата. Не по-малко. Духовният човек работи само с добродетели. Кои са те? Ето част от тях – благоразумието, благородството, щедростта, верността, смелостта, саможертвата, милосърдието. Всичко това са добродетели. Има разлика между духовния и религиозния човек. Духовният работи с добродетелите и не си позволява да бъде нито зъл, нито лош, егоист, алчен, завистлив, похотлив, чревоугодник, мързелив. Това са пороци, които трябва да ги изчисти. Докато религиозният си търпи пороците и казва, че отива на църква, пали свещ, свещеникът му чете молитва и ще бъде опростен. Е, не може да му се прости. Това, чисто и просто, е негово внушение, това са земни мисли. Човечеството трябва да върви по пътя на светлината, т. е. да върви нагоре към духа и тогава тази земя ще стане рай. Аз не слагам по-ниско нито една нация, нито една религия, защото няма човеконенавистническа религия, аз съм ги проучил. Всички религии са в името на човека и на любовта, на братството и на приятелството между хората. Обаче самите хора изкривяват религията. И се подписвам с две ръце за това, което казвам.

- И още нещо, за което говорите – новата раса...

- Новата раса вече е шестата раса. Тя е от деца – децата на любовта, те знаят какво е любов и не могат да живеят в лъжа. Но на нашата планета има едно натрупване на лъжи. Те не могат да понасят никаква лъжа, това ги прави различни, затова ние казваме, че са особени, че са аутисти или какво ли не. Не, това са напълно нормални деца, но вибрацията, която приемат от лъжата около нас, тотално ги прави неадекватни. Още се раждат деца със съзнание на трета, четвърта и пета коренна раса, които са доста изостанали. Това ме притеснява. И не знам как ще достигнат до шестата раса, която е на друго ниво. Но, така или иначе, идва времето на новата раса.