Актьорът Веселин Плачков ръководи Общински театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък, от средата на месец май 2022 г. Роден е в Белене. Родителите му са самодейци и той от малък играе на местната читалищна сцена. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2003 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова. После започва работа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен, където остава близо 14 години. Плачков е шестият български актьор, влязъл в образа на Васил Левски. Тв-зрителите го свързват с ролята му на Киро Християнина в нашумелия сериал "Пътят на честта". На казанлъчани е особено близък с ролята си на Течо във филма "Дамасцена".
Наричат го бунтар, лошо момче, секссимвол на съвременния театър. Той обаче не е нито една от тези категории, в които се опитват да го вкарат критици или почитатели. Веселин Плачков е един широкоскроен човек, естествен и земен. Артист, който казва: "Репертоарът на един театър е неговият морал!". И обещава - театърът на Казанлък да бъде отворен всяка вечер.

„Репертоарът на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ ще бъде представен през септември, в него ще има богато жанрово разнообразие, като тематично заглавията ще бъдат насочени към зрители от всички възрасти – деца, ученици и публиката над 20“, заяви ВрИД директорът на казанлъшкия театър Веселин Плачков в първата си пресконференция пред местни медии.

По думите му, ще се залага на силни заглавия с много добри режисьори. С идеята да се привлекат подрастващите към театралното изкуство, предстоят срещи с директорите на училища. Така театърът ще влезе в учебните заведения – ще се играят спектакли във училищните физкултурни салони, както и учениците ще могат да се потопят в магията на една театрална зала, с осветлението, озвучаването, декорите. Ще се включат и заглавия от учебната програма по литература. „Това от една страна ще даде друг поглед върху тях, вече като драматургия, а от друга страна ще провокира учениците да отидат в библиотеката и да прочетат произведенията – сподели Веселин Плачков. - Предстоят ми много срещи с учители по история и български език, които ще ми помогнат при избора на споменатите пиеси. Също така ще се срещна и с директорите на детските градини.”
Идеята на новия директор на театъра в Казанлък е да се направи кафе-театър или кабаре, така че публиката да си отпусне душата и да бъде близо до артистите, а те спокойно да импровизират. В амбициозните планове на директора влиза и сътрудничество с бизнеса при подготовката на грандиозен спектакъл за Празника на розата, към който има голям интерес, включително и от чужбина. Замисълът включва участието на артисти, музиканти, танцьори, движенческа част. „Долината на розите и тракийските царе е толкова богата на история, че има сюжети за 100 години напред – коментира още известният актьор, - така че инвестицията си заслужава, защото един такъв спектакъл може да се гледа с години напред”.

„На 2 и 5 юли бе предпремиерата и премиерата на шекспировата пиеса „Бурята“ в Алиолувата къща. Тя премина успешно и за първи път виждам кмет – кмета на община Казанлък Галина Стоянова, да бъде и на двете представления. Това говори за отношение към театъра и затова не се колебах, когато получих предложението й да поема трупата“, каза още новият директор. За Алиолувата къща той каза, че това е едно прекрасно място за театър и, изобщо, за срещи между хората на изкуството и публиката - концерти, представяне на книги, изложби, тематични вечери. А след всяка премиера артисти и публика да си поговорят на чаша шампанско. Защото това е празник за всички.

„За мен е предизвикателство да бъда директор на театъра в Казанлък – сподели още Веселин Плачков. – Тук има много топлина, в града срещнах само читави хора. А казанлъшките артисти са прекрасни. Повярвайте, по нищо не отстъпват на тези, които гледате по телевизията! Искрено се надявам зрителите да участват активно в обратната връзка – какво искат да видят на сцената. Ще се погрижа казанлъчани да сложат казанлъшкия театър на първо място. Надявам се, когато си тръгна един ден, всички хора да са доволни, аз също да съм доволен от свършената работа”.