Заради крава на пътя, загина млад моторист от Казанлък

32 годишен моторист от Казанлък загина на пътя Тулово –Казанлък, тази вечер, след като се блъсна във внезапно излязла на пътното платно крава.

Сигналът за инцидента е от около 19,30 часа. Загиналият е баща на две малки деца- близнаци, син на известен казанлъшки бизнесмен.


Катастрофата е станала на същото място, където преди по-малко от година заради внезапно излязла на пътното платно двуколка с кон, загинаха двама младежи от Казанлък- на 22 и 23 години- Вики и Цанко. Тогава част от казанлъшката общественост поде подписка и организира поредица от протестни вечери с бдения, с искане да се спре това безобразие по пътищата на България и се въведе ред и санкции по отношение на безпризорните животни по основните пътни артерии.
Три отделни подписки на граждани бяха депозирани до държавните институции, но засега без резултат.
Само Общинският съвет на Казанлък направи промеин по отношение на регламентиранеот на движението на каруците по пътищата.
Това е третият нещастен случай със фатален изход в Казанлъшко за по- малко от година, при които загинаха общо 4 млади човека, след внезапно излизане на жиоотни и каруци по основни пътища.
Преди три месеца след опит да избегне сблъсък с каруца край Търничане загина 22 годишният син на известен бизнесмен от Павелбанско .

Загиналият моторист край Туловое вторият загинал моторист за тази вечер, след като след 18 часа край Джерман при ПТп също има загинал моторист.

Заради катастрофата движението в района е ограничено, съобщиха от АПИ. Въведен е обходен маршрут: Казанлък - Мъглиж - Тулово и обратно.​ Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.