Задържане под стража спрямо 39-годишния Асен А. определи съдът по искане на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Същият е привлечен като обвиняем за грабеж в Казанлък. Прокуратурата определя, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив.


На 20 август 2017 г. в Казанлък обвиняемият Асен А. застигнал по улицата 76-годишен мъж, който отивал към жп-гарата, и го заговорил. Обвиняемият предложил да му покаже по-кратък маршрут към жп-гарата и го насочил към пътека, която водила към сметище за битови отпадъци. Там обвиняемият Асен А. изненадващо нападнал 76-годишния мъж, като го ударил в лицето, в резултат на което му счупил очилата и той паднал на земята. Асен А. пребъркал джобовете на пострадалия мъж и взел 20 лева, документи и мобилен телефон, след което избягал. По-късно е бил задържан от служителите на МВР.


Обвиняемият Асен А. е извършил престъплението, в което е обвинен, само четири месеца след като бил освободен от затвора, през април 2017 г., след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“. До момента Асен А. е осъждан четири пъти за престъпления против собствеността.


Определението на Окръжен съд - Стара Загора подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.