Тотален погром на екокъта за отдих в парк Тюлбето в Казанлък, известен като "Красивият залез" са нанесли неизвестни засега вандали.

Практически превърналото се в едно от любимите места за пикник на казанлъчани и не само, за отдих, е неизползваемо.

Вместо красив залез, разхождащите се сега на Тюлбето могат да видят само грозна гледка, свидетелство за дъното на ценностите и възпитанието ни.

Изпотрошено е практически всичко, а част от дървените пейки, огради и други ебели на екокъта са послужили на лагеруващите за поредното барбекю.

Снимките тук са направени днес.

Гледката е потресаваща и тъжна.


По- малко от три години успя да просъществува и то с компромиси екокътът, тъй като не веднъж вандали чупеха различни неща в него и се налагаше Общината да поправя щетите по изградената с много желание и чакана от любителите на планината екоплощадка за барбекю и отдих с приятели на открито. "Красивият залез" предлагаше и невероятни гледки към Розовата долина и планината.


Екокътът бе изграден и открит в началото на декември 2016 година, със средства, спечелени от Община Казанлък по проект „За чиста околна среда - 2016“.

Вложената сума в изграждането на мястото за пикник и отдих на открито бе 10 хиляди лева. С тези пари бяха изградени маси за тенис, шах и табла, пейки, барбекю, беседка, перголи, маси за хранене и почивка.

Към днешна дата от "Красивия залез" е останал само споменът за красиви залези.

Всичко останало е тотал щета.


Сн: архив: "Красив залез" през 2016 година