Коледното чудо на Виктория и нейните приятели

Продължаваме историята за Виктория и нейните колеги от ресторант "Орешака" - Казанлък, на нейните приятели, които започнаха благотворителната кампания "Помогни в нужда" малко притеснено какво ще се получи, а тя завърши с Коледни чудеса за десетки възрастни хора и хора в нужда от населените места в община Казанлък.

И това е животът ни днес, разказан от първо лице от Виктория Аврамова:

По Коледа стават чудеса

"Сбъдна се и моето чудо да видя сълзите от радост в очите на хората. Тяхното щастие. Днес, 20 декември, получавахме топли прегръдки, усмивки и се запознахме с тежкия начин на живот на хората, а те получиха от нас продукти, които са им от нужда.

Хора без ток, без вода. Хора без синове и дъщери, без внуци. Възрастни хора, изоставени на произвола на съдбата от своите деца. Хора крепяща ги любовта помежду им. Пренасяхме дърва.

Разглеждахме картини и скулптори от 95-годишния дядо Продан и баба Анастасия. Запознахме се с жена на цял един век. Всички хора бяха толкова доволни и щастливи от нашето посещение.

За всичко това искам да благодаря на всички мои приятели и колеги, без които нямаше да се справя. Благодаря на всички доброволци включили се по един или друг начин.

Благодаря и на кметовете на села и градове.
Без всички вас нямаше да се случи.

Сбъдна се моето чудо да разпространим доброто. Радвам се за всички млади хора взели идеята и зарадвали други възрастни хора. Предавайте доброто, то е заразно.

Ще се постараем това да не се случва само на Коледа. Ще се случва и още много години.

Още утре с пълни сили продължаваме към следващото добро дело."

Освен Виктория Аврамова, активно участват в инициативата Ивелина Пенева, Дария Ганева, Моника Чиракчиева. Има и още момичета и момчета, но са пожелали анонимност. Както и голяма част от дарителите. А иначе, организаторите на "Помогни в нужда" са категорични, че всяка дарена стотинка ще бъде използвана за кампонията и ще стигне до нуждаещите се.