885 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“

Обилен снеговалеж има на прохода „Шипка“, пътните настилки са заснежени, но обработени. Сутринта поради обилните валежи видимостта е била намалена до 50 метра, а температурите са били -5 градуса. По високите места в района на Ягода и Мъглиж също вали.

Синоптиците напомнят, че за днес на територията на област Стара Загора е обявен жълт код за валежи. АПИ призовава шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.