След дълго прекъсване, напълно обновен, отвори църковен магазин в Казанлък. Той бе осветен от Н.Впр. Старозагорския митрополит Киприан, който навръх Андреевден, заедно с архиерейския наместник на Казанлък отец Петко Мотев и свещеници от Старозагорска епархия отслужи водосвет за здраве и благоденствие на духовници и миряни.

Магазинът се намира в сградата на Архиерейското наместничество в Казанлък в двора на храм "Успение Богородично". Той спира да функционира малко след кончината на митрополит Панкратий в края на миналия век. „Дълги години казанлъчани имаха възможността да закупуват икони, книги и сувенири само от храмовете. Приех присърце идеята на архиерейския наместник Петко Мотев, до когото миряните са адресирали нуждата си от църковен магазин. И ето днес, по Божия воля, в деня, в който почитаме почита паметта на Свети Андрей Първозвани, поставяме основата на това начинание, което е от полза роду и за прослава на Бога“, каза владиката след освещаването. В магазина се предлагат прекрасно изработени копия на икони на достъпни цени, църковна утвар, книги, молитвеници, свещи от Витлеем, сувенири.

В присъствието на архиерейските наместници от духовните околии на епархията беше направен и водосвет на обновената сграда на архиерейското наместничество.Отец Петко Мотев благодари на Старозагорска митрополия и на митрополит Киприан, на институциите, фирмите и хората, които са помогнали за обновлението и газифицирането на сградата.

Непосредствено след освещаването се проведе традиционната свещеническа конференция в града на розите, която вчера започна от престолния град Стара Загора. Представяне на доклади от свещенослужителите предстоят и в Нова Загора, Чирпан, Харманли и Свиленград.