Отново медал за Ния Малчева

На провелия се на 22 и 23 май в София силен турнир за Националната купа за деца "Мемориал Йордан Стойнов" в групата до 8 години при момичетата сребърен медал спечели Ния Малчева от ШК "Казанлък 21". Ния се е състезавала при по-големите момичета, тъй като в турнира не е имало група "детска градина". Казанлъшката медалистка е възпитаничка на ДГ "Теменуга".

В надпреварата са участвали 88 деца от всички софийски клубове, както и от изявени клубове в цялата страна.

"Отличието на Ния е напълно заслужено, с оглед на показаното от нея. Дисциплината, хъса и старанието, които тя демонстрира по време на игра, са пример и вдъхновение за всички - сподели ръководителят на ШК "Казанлък 21" Петранка Драганова. - Чудесно представяне и на момичетата в групата до 10 г. - Християна Кирилова се размина на "косъм" с медала, като пропусна да спечели в последния кръг и остана 4-та. Веднага след нея в класирането на 5-а позиция се нареди Калина Шипкова! Браво на всички момичета за високото класиране! При момчетата Рустислав Тодоров на 10 г. затвърждава явния си напредък и вярвам, че не е далече денят, когато и той ще се поздрави с медал!"

По думите на Драганова, братът близнак на Ния - Нико, при момчетата до 8 г. е имал малшанса да се срещне в два последователни кръга със съотборници, които са по-опитни и по-старши от него. В групата до 12 години Константин Смилов и Матвей Сичов не са успели да разгърнат потенциала си, но идват още турнири, където ще покажат истинските си възможности.

"ШК "Казанлък 21" гледа напред, а децата тренират в атмосфера на приятелство, добронамереност и взаимопомощ", сподели треньорът им Петранка Драганова. В най-скоро време ще има още едно състезание за малките шахматисти. Предстои турнир, посветен на Празника на детето - 1 юни, който ще се проведе в Казанлък на 30-и май.