Майска красота по улица "Искра"

Над 180 майстори, занаятчии и производители на етерични масла ще покажат свои изделияи сувенири в традиционната „Улица на занаятите“ в Казанлък, в рамките на тазгодишиня Празник на розата. Пъстрите павилиони ще бъдат отворени до 2-и юни, включително.
Посетителите на Фестивала ще могат да видят богато разнообразие от авторска бижутерия, декоративни карвинг свещи и най-различни изделия от восък, традиционните керамични школи на България, пресъздаване на характерни за българския бит занаяти – тъкане, плъстене и други.

„Улицата на занаятите“ е разположена в района около централния площад „Севтополис“: край Царската чешма (Лъвовата чешма), улиците „Искра“, „Отец Паисий“, „Генерал Скобелев“ и площад „КИАЦО“.

От началото на новата седмица предстоят още три грандиозни изложения, в които самобитността на българина, съчетана с маслодайната роза като поминък, традиция, култура, история и бъдеще ще събират посетители.


Във вторник- 28 май в парк "Розариум" се открива Цветният базар.

Ден по-рано, в понеделник, около Дома на културата "Арсенал" щандове отваря и Националното изложение за български производители. То е под мотото: „С любов към българското“.

От понеделник за първи път и в Казанлък ще се проведе „Казанлък Мези“ – фестивал на Балканската култура и кулинария. щандовете итрапезите ще са разположени в парковото пространство до стадион „Севтополис“ до 2 юни.

Всяка вечер ще има концерти на едни от най-харесваните български изпълнители и музиканти, в различни музикални стилове.

Присъствието на българската маслодайна роза в бита, културата и обичаите на българина ще бъдат пресъздавани чрез ритуала „Розоварене“ и ежедневието на семейство – розопроизводители за туристи и гости в Етнографския комплекс до 9-и юни, включително.