Дарителска кампания и базар на книгата стартира днес

Тази година в програмата на Празниците в Долината на Тракийските царе са включени инициативата "Базар на книги" и дарителска кампания “Остави книга, вземи книга безплатно!“. Те са част от кампанията на община Казанлък, Библиотека „Искра“, Историческия музей „Искра“ и Музея на фотографията.

Базарът за нови и антикварни книги е от 1-4 септември, откриването е днес от 17 ч пред Музея на фотографията с най-новите заглавия от български автори на няколко български издателства. Във всички дни от 10 до 18 ч. в Лапидариума ще тече Дарителската кампания за книги „Модерно е да се чете“.

Вторият ден Анатоли Радев и Дария Василева ще представят сборниците „Български исторически четения“.

На 3 септември от 11 ч. в Литературно-художествен музей „Чудомир“ ще се проведе среща-разговор на тема „Модерно е да че се чете“ с участието на домакините от музея на Чудомир, юношески литературен клуб „Светлини сред сенките“ и Библиотека „Искра“. От 17,30 ч. в Музея на фотографията е джаз-лекторията с Мирослава Кацарова от JAZZ FM радио.

На 4-ти от 11 ч. в залата на Музей „Искра“ започва концертът на хор „Петко Стайнов“ с диригент Младен Станев. А в 12,30 в Музея на фотографията Теодор Николов, живеещ в куполна къщичка на Рила ще сподели своите мисли и опит за живот в планината и ще подарява своите книги за алтернативен и здравословен начин на живот сред природата.