3 юни е неучебен в Казанлък

Денят на Казанлък - 3 юни, тази година е неучебен за всички училища на територията на общината.Обявен е за такъв със заповед на кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

По случай Международния ден на детето – 1 юни, в парк „Розариум“ от 10:00 ч. до 12,00 ч. aниматорите от група "Веселяците" - Русе, са подготвили весели и забавни игри за децата на Казанлък.
Празничната програма продължава в 19,00ч. в ДК„Арсенал“, където ще се проведе традиционното детско шоу "Принцеси на розата". В него ще участват 24 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в община Казанлък. В спектакъла ще се включат танцьорите от Детско-юношески фолклорен състав „Арсенал“ с художествен ръководител и хореограф Ваня Минчева, както и балетна школа "Па Де Кре", град Стара Загора, с ръководител Кремена Костова. Входът е свободен.

Празничните събития за Деня на детето са организирани от Община Казанлък, съвместно с Местната комисия за борба срещу ппротивообществените прояви на малолетните и непълнолетните.