Над 144 тона отпадъци бяха събрани в община Казанлък, като принос към националната кампания "Да изчистим България за един ден", инициирана от btv.

50 тона са били отпадъците, извозени към Претоварната станция само от Казанлък, други около 94 тона са насочени към Сметището за строителни отпадъци до село Шейново.

5 тона стара битова техника, изхвърлиха казанлъчани в деня за почистване.

С помощта на техника, предоставена безплатно от казанлъшки фирмит са почистени пътят за язовир „Копринка“, районът западно от Казармата и северно от стадиона, велоалеята към село Бузовград и района около транспортния вход на „Арсенал“.

Слаба обаче е била подкрепа за общо 93-та доброволци, организирани от Община Казанлък, с участието на служители от Общинското предприятие по чистота, Общинска администрация, граждани – доброволци и на общинските екопатрули, уточняват от Пресцентъра на Общината.

От Общината в Казанлък благодарят на всички, които се включиха в инициативата и направиха по-чист Казанлък със своя труд.
По-активни са били живеещите в западните квартали на гада, и в централната част, за сметка на почти нулев интерес и активност на гражданите от квартал "Изток".