„Калашников” "застреля" Tesla с електромобил на базата на Иж-Комби

Калашников”, ретро, електромобили, изложение за военна техника… на пръв поглед нямат нищо общо, но продуктът може да мине 350 км на ток.Концернът „Калашников” представи концептуален електромобил с името CV-1. За база е използвано ретро купето на ИЖ-21252 «Комби». Премиерата на модела се състоя по време на изложението „Армия-2018”.

Както съобщава компанията, чрез този концепт «Калашников» тества собствена технология за електрически супер автомобил.

В интервю за РИА Новости представел на компанията коментира: „Тази технология ще ни позволи да се наредим редом до световните производители на електромобили, като Tesla например, и да се конкурираме с тях. При създаването на нашия концепт ползвахме вдъхновение от световните лидери.”

Прототипът разчита на задвижване с номинална мощност 220 киловата (пиковата е 500 киловата или 680 к.с.), който черпи електричество от батерии с капацитет 90 kWh. За модела е разработен революционен инвертор, който тежи само 50 кг и отдава до 1,2 мегавата.


„Калашников” са създали и собствена система за управление на електрониката на силовата установка, включваща система за модулно управление на клетките на батерията, която позволява достигането на 2000А по време на презареждане на батерията.

По-рано «Калашников» показа компактен градски електромобил, способен да измине до 150 км, както и хибридно бъги.Източник:

https://www.vesti.bg