"Калашников" създаде електрически мотоциклет След електрическото такси, което представи преди два месеца, концернът „Калашников” продължава със своите разработки за електрически превозни средства. Новата разработка на концерна е ....мотоциклет.

Возилото носи името Caf Racer и видя бял свят на форум „Proektoria” в Ярославъл.

"Този мотоциклет все още се подготвя, минава тестове. Тук представихме развитието. Технически той има много предимства - безшумен мотоциклет с много добра динамика и управляемост”, казва ръководителят на проекта."Електрическите автомобили и електрическите мотоциклети се превръщат в обещаващи видове транспорт. Това е прототип на електрически мотоциклет - с електрически мотор до 50 кВт, литиево-йонни батерии, създадени от концерна" Калашников "”, твърдят още от компанията.


Прототипът на мотоциклета е способен да ускорява до 100 или повече километра в час, а с едно зареждане изминава 100 километра. Отнема до осем часа, за да се заредят напълно батериите.


От концерна са категоричин, че този вид мотоциклети ще бъде много търсен на пазара, без да уточняват кога се очаква да започне масовото производство на тези електрически мотоциклети.