На 10 ноември Операта в Стара Загора пуска билети с намаление на цените

На 11 ноември, събота, от 16.00 часа, Държавна опера - Стара Загора, ще представи на своята сцена комичната опера на Джоакино Росини „Севилският бръснар“ с участието на блестящ солистичен състав, оркестъра, хора и балета на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на постановката е Славчо Николов. Спектакъла ще дирижира Димитър Косев.

Специалното издание на Държавна опера-Стара Загора „Един следобед в операта“ е предназначено за фамилни посещения. Вниманието е насочено изцяло към децата, които тази събота - 11 ноември, ще придружават своите родители безплатно на оперно представление. Жизнерадостният сюжет на операта интригува и забавлява със своите забавни любовни истории и непредвидими весели недоразумения, „грабва“ със своите запомнящи се и искрящи мелодии, арии, дуети и ансамбли-шедьоври.

През новия си творчески сезон Държавна опера-Стара Загора ще разширява и обогатява своя „съботен оперен и балетен следобед“ с различни и атрактивни заглавия, специално подбрани за семейни и групови посещения, за зрители от различни възрасти.

Билети на преференциални цени могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера-Стара Загора. Безплатни билети за децата до 12 години.

Само на 10 ноември /петък/ Държавна опера-Стара Загора обявява намаления до 50% на цените на билетите за избрани представления от програмата на месец ноември.Това са спектаклите „Севилският бръснар“ опера от Джоакино Росини на 11 ноември, балетните спектакли „Ромео и Жулиета“ и „Полет към светлината“ – на 14 ноември, „Лучия ди Ламермур“ опера от Гаетано Доницети и оперетата „Крокфер“ от Жак Офенбах и „Делвата“ – балет от Алфредо Казела на 21 ноември.