Първата настолна стратегическа игра за българското Средновековие излиза на пазара

„Битката за Балканите. Ерата на Калоян“ ще пренесе играчите в един от най-бурните периоди от нашата история

Година след излизането на хитовата настолна игра „Цар на историята“, сдружение „Българска история“ пуска на пазара „Битката за Балканите. Ерата на Калоян“. Амбициозният проект пресъздава събитията от началото на XIII век чрез гъвкава игрова механика. Едно от основните предимства на играта е това, че всеки има възможност да учи, докато играе, тъй като играта е вдъхновена от реални събития, които са вплетени във всеки един неин елемент.

В „Битката за Балканите“ могат да вземат участие до 5 души, като всеки един владее собствена държава. Играта предлага два режима – „начинаещи“ и „напреднали“. Първият е подходящ и за деца (12+), докато вторият се препоръчва за по-опитни играчи, уточняват от издателството.

През 1204 г. рицарите от Четвъртия кръстоносен поход превземат Константинопол и основават Латинската империя. Византия е поставена на колене, но нейните наследници Никея и Епир са готови да водят кървава война за ромейската корона.Флотилиите на Венеция бавно окупират крайбрежието на полуострова и никой не знае какъв ще бъде следващият им ход. На север българският цар Калоян призовава под знамената си воините, извоювали с меч свободата преди едва две десетилетия.

„Битката за Балканите. Ерата на Калоян“ ще бъде налична в търговската мрежа от началото на декември, а вече може да бъде намерена и онлайн.