Песни с женски имена ще звучат за празника

Концерт на артистичния тандем 2 Men Orchestra в Казанлък

Песни, изпълнявани през годините от популярни български и чуждестранни певци и носещи имена на жени, ще звучат в специално подготвен концерт за Международния ден на жената 8 март. Концертът е на 7 март от 19.00 часа в голямата зала на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора.

Идеята за концерта „Песни с нежни имена“ и основна движеща сила за нейната реализация е на казанлъчанката Надя Тончева. Тя е преподавател по поп и джаз пеене в Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Марфова“ в Стара Загора и инициатор на джазфеста в Казанлот. През 2019-а фестивалът ще навърши 5 години.

Възпитаниците на Надя Тончева от Музикалното училище от дълго време се подготвят за този концерт, в който са включени любими песни с женски имена. „Джулия“, „Мария“, „Надежда“, „Елеонора“, „Маргарита“, „Веселина“, Виолета“, изпълнявани от звезди като Емил Димитров, Борис Годжунов, Борислав Грънчаров, групите „Диана експрес“ и „Щурците“ и още много, са включени в концерта на 7 март.

Освен учениците от класа по поп и джаз пеене в концерта вземат участие Надя Тончева – пиано, Павел Цонев - пиано, Димитър Вакарелов – китара, Радина Минкова – бас китара, Галин Пенев – барабани, Ивона Растева и Антонио Дачовески – вокали.

Входът за концерта „Песни с нежни имена“ е свободен.


На 7 март от 19.00 часа в Художествената галерия в Казанлък е концертът на артистичния тандем 2 Men Orchestra. В него участват Николай Иванов - ОМ - клавишни, китара, вокал, флейти, композиции, и младият му колега Петър Йорданов "Бъни" от група "Оратница".