Единадесетите Люлякови празници ще се проведат на 20 април в Бузовград. Те ще преминат под мотото „Три култури/ Една природа“ 2024. Празникът ще се проведе пред сградата на читалището бузовградското читалище, от 9:15 до 18:30 ч. Там посетителите ги очаква, сред уюта на люляковия аромат, традиционни занаятчийски практики, вкусни гозби и фолклорна музика! Оганизатори на празниците са Народно читалище „Любен Каравелов-1921“.
Програмата започва от 9.15 ч. с Поход на люляка. Маршрутът започва от НЧ „Любен Каравелов-1921“, като походът ще ръководят най-опитните водачи от Туристическо дружество „Бузово Кале”.
От 11 до 16 часа ще се проведе Занаятчийски базар с демонстрации на тъкане на колани на кори, плъстене на вълна, ръкоделия, майсторене на мехлеми, терлици, изделия от дърво и други. Следва благотворителен кулинарен базар, и музикална вечеринка, в която ще се включат ФТК „Мегалита-Младши“, Народен хор „Бузово Кале“ и ФТК „Мегалита-Старши“. Проявата ще завърши с концерт на „Бас народен“, чийто изпълнители са известни с изпълненията си на мелодии от балканския фолклор и на съвременни народни интерпретации.