Музикалният спектакъл „Една нощ в операта" на Държавна опера - Стара Загора, и рок група "Кикимора" с Николо Коцев е на 26 юни от 19.00 часа в Старозагорската опера. Спектъкълът включва популярни оперни арии с рок аранжимент и златни рок хитове в изпълнение на солисти и хор на Държавна опера-Стара Загора. Това е съвместен проект на Николо Коцев и рок група „Кикимора“ с оркестъра на Старозагорската опера. Диригент е Юрий Илинов, а солисти са Нора Караиванова, Никола Здравков, Елена Петрова, Александър Крунев и Ивайло Йовчев.

В програмата са включени известни творби на Верди, Бизе, Пучини и Моцарт, арии от рок операта на Николо Коцев „Нострадамус“ и „Бохемска рапсодия“ на популярната група "Куин".

„Концертът е интересен за всички, защото ние предлагаме един много оригинален прочит на познати до болка оперни арии с рок аранжимент и изпети от Никола Здравков, солист на „Кикимора“, по един съвсем различен начин и с интерпретацията на рок певеца - казва музикантът Николо Коцев. - Съчетано с респекта, който ние имаме към оперната музика, се получава една наистина уникална сплав, която се надявам дори и заклетите любители на консервативното оперно изкуство да харесат.“