Талантливият фоторепортер и портретист Денис Бучел, индивидуален член на FIAP, представя изложбата си Mirrored на 18 януари от 17.30 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Експозицията е своеобразна стрийт фотография – снимки на хора, пътуващи в градския транспорт. Идеята за подбора идва постепенно в годините, първата снимка е от 2008-а. Денис Бучел снима с убеждението, че най-добрата снимка винаги става случайно. Репортерският му дух търси и запазва в кадри обикновените хора от улицата, събитията и личностите „на гребена на вълната“, всичко, което спира дъха на сърцето в точния прицел на фотографския му спусък, макар сам авторът да признава: „Фотоапаратът не спира да те изненадва“.

Денис Бучел е от Кишинев, Молдова. Живее и работи в София. Занимава се с фотография от 2007 година. Първата му самостоятелна изява е през 2014 г. - "Кучешки живот", благотворителна изложба в помощ на Animal Rescue, София. Тогава авторът печели трето място в Dog Photographer of theyear, а две години по-късно и третото място от „Благотворителността през обектива“, грантов проект "Кучешко сърце".

Първи в „Снимка на годината“ през 2012-а и втори в същия конкурс през 2014-а, с две първи места на БГ Прес Фото през 2015 и 2016 година и второ през 2014-а, Бучел има десетки престижни отличия в своето творческо CV. През 2014 г. той става трети в конкурса за Travel фотография на RosPhoto.com.

Денис Бучел е член на УС на Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“, мандат 2017-2019 г.

Майстор на черно-бялата фотография, Денис Бучел има подчертан афинитет към портретирането на спонтанните човешки преживявания, запечатани в близките планове без никаква преднамереност от страна на автора. Още през 2010-а година получава Специалната награда на фестивала „Кукерландия“, след което отличията му идват едно след друго, заедно с участията на Бучел в различните конкурси и фотографски форуми у нас и в чужбина. Негови снимки са били селектирани за изложби в България, в родната Молдова, Украйна, Китай, Русия, Тайван, Израел и Полша.

От 2010 до 2016 г. Денис Бучел работи като фоторепортер за вестник „Строител“. Това е и поводът за неговото представяне в продължение на три поредни години в изложбата на Моста на влюбените.

Последните успешни изяви на Денис Бучел през 2018-а, са първото място от „Водата, извор на нашия живот“, влизането във финала на The Miami Street Photography Festival и призовото място в Phos BUCHAREST, Street Photography, winner.