Актрисата Антоанета Добрева-Нети, известна още като нежната половинка от дуета Дони и Нети, дебютира в ролята на Мюзета в операта "Бохеми" на Джакомо Пучини. Спектакълът ще бъде представен пред публиката навръх 8 март на сцената на Старозагорската държавна опера с начало 19.00 часа.

Режисьор на „Бохеми“ е директорът на операта в града на липите Огнян Драганов, сценографията е на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова.
Спектакъла на 8 март ще дирижира Ивайло Кринчев. В главните роли зрителите ще видят Елена Баръмова в ролята на Мими, Петър Костов - Рудолфо, Валери Турманов - Марсел, Теодор Петков - Шонар, Пламен Кумпиков-Колин, Александър Марулев – Беноа и Алсиндор и др, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора.

Приятна изненада за всички зрители ще бъде очаквания дебют на любимата театрална актриса с много музикални участия Антоанета Добрева-Нети в ролята на Мюзета. Още като ученичка Нети изучава 7 години пиано и солфеж в читалище “Петър Берон”, пее в Детския радиохор с диригент Акад. Христо Недялков от 1983 до 1991, изучава оперно пеене при проф. С. Иванова 3 години и солово пеене при Румяна Мартон /театър 4хС/, взема уроци по джаз с Орландо Санчес. Участвала е в много мюзикъли на различни сцени в столицата – „Оливър!“, „Любов и смърт в Мулен Руж“, „Стъпка напред“ и др.

Специално за дамите, предпочели класическата музика в Международния ден на жената, цената на билета е 6 лева, съобщават от Старозагорската опера.