Скулпторът Петър Пешев и художничката Емилия Милчева са носителите на награди от „Есенен салон ‘2018”. Петър Пешев е отличен за своята творба - пластиката „Опит за реставриране на амфора“, а Емилия Милчева - за акрилна живопис „История с дървета“. По преценка на журито, награда за дебют на млад автор не е присъдена, информира общинският пресцентър.

Община Казанлък и Художествена галерия – Казанлък, организират за 17-и път ,,Есенен салон“, в който се включват с живопис, графика и скулптура художници, родени, живели или живеещи в община Казанлък. От 43 автори, заявили участие със 128 творби, на есенната експозиция тази година присъстват 24 автори с 30 творби, сред които 8 млади творци до 25 години.

Тазгодишният състав на журито, отсяло творбите за Салона е председателствано от художника Цветан Казанджиев и членове: Христо Генев, Антон Антонов и Велин Дечков.

Експозицията на „Есенен салон ‘2018” може да се разгледа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра” 4 до 13 ноември 2018 година.

Първият Есенен салон се провежда през 2001 година в Казанлък, по идея на художничката Лили Петрова.