Започна изграждането на ледената пързалка в центъра на Казанлък. В продължение на два дни работници ще монтират съоръжението. Плановете са пързалката да заработи на 7 декември. При положителни температури на въздуха това ще е проблем, тъй като за първоначалното вледеняване на пързалката ще са нужни температури под 0 градуса по Целзий.

Ледената пързалка ще се простира на 400 квадратни метра и ще може да побере 100 човека едновременно. Цената за 60 минути пързаляне ще бъде 2 лева. Това е дългогодишна идея на общинската управа в града. Ледената атракция ще бъде едно от местата за забавления, които ще имат на разположение жителите на града на розите. Пързалката ще работи 7 дни в седмицата, като за начинаещите ще има осигурени и обучители. Заради пързалката тазгодишната коледна елха на Казанлък ще бъде построена на друго място- в изградения мини площад с фонтан, в северния край на градската градина "Искра". Елхата ще грейне в светлини на 8 декември.

Със запалването на градската елха започват и поредицата от предпразнични инициативи в Коледно-новогодишния афиш на Общината. Той включва различни концерти, изложби, детски спектакли, кулинарни изложби, сцени на открито. Граждани и фирми също могат да се включат активно в предновогодишното настроение на Казанлък, като участват в обявения от Общината в града конкурс за коледна украса. Срещу изпратена снимка на направената от тях украса, те могат да кандидатстват за награди от общината.