Давид Кулев с "Нещата, които видях"

Изложбата DA VIDA /на португалски „от живота“/ подрежда един от младите таланти на Казанлък – Давид Кулев.

Възпитаникът на Художествената гимназия в Казанлък и бъдещ студент в Академията по изкуства “Вилем де Кунинг” в Ротердам, Холандия, е участник в първия и втория салон на казанлъшките фотографи, фотопленера „В долината на розите“2019, Младежката изложба в зала „Байер“ в Стара Загора. Организатор и участник в съвместна изложба „Посоки“ на таланти от НУПИД „Акад. Дечко Узонов“; Графити Фест „ Ти Решаваш“. Носител е на 3 първи, 3 втори и 2 трети места от национални конкурси за живопис и фотография.

Вдъхновението той търси навсякъде, защото вярва, че изкуството е неизменна част от всекидневието ни. Във всяко творение намира красота, изящество и романтика, които запечатва в съзнанието си. Оставя се на порива и интуицията да го водят към изкуството. Затова експериментира в много посоки, чете, учи се и пробва нови техники. За своята първа самостоятелна изложба, Давид е подготвил селекция от творби от последните 3 години, изразил е себе си чрез живопис, фотография – цифтова и аналогова, и цианотипия.

Вернисажът е на 3-ти август, понеделник, от 18.00 часа в двора на Музея на фотографията в Казанлък. Посетителите ще се насладят не само на изкуството на младия Давид Кулев, но и на жива акустична музика и поезия.