На 14 ноември от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора ще бъдат преддставени вълнуващите едноактни спектакли на балета „Ромео и Жулиета” по музика на Пьотр И. Чайковски и „Полет към Светлината” по музика на Чайковски, Гершуин, Масне, Пиацола, Росини. Хореографията е на примабалерината Силвия Томова, декорите и костюмите са дело на световноизвестния художник от Италия Салваторе Русо, поставял с голям успех и многократно в най-големите оперни театри в Италия и по света.

Драматичната история на Ромео и Жулиета оживява във фантастичната увертюра на Чайковски „Ромео и Жулиета”. Много композитори са отговорили с музиката си на вечните теми от шекспировата драма за забранената младежка любов, но Чайковски, заедно с Прокофиев и Берлиоз, е на върха.Спектакълът е истинска наслада за душата и сетивата на хората, избрали балетното изкуство във вторник вечер.

Зрителите ще допълнят емоциите си от вечерта със спектакъла "Полет към Светлината". Различни цветове на дъгата са вложени в приказно красивите костюми, избрана музика от Росини, Чайковски, Масне, Пиацола, Гершуин ще прозвучи в унисон с цялата танцувална чувственост на спектакъла, ефирни движения и различни танцови техники ще приковат вниманието на публиката. Червеното, синьото, зеленото, жълтото, бялото, черното, видимите и невидимите цветове на нашата душа.