Стилист вдъхновява казанлъчани за добри дела

Известният с многобройните си благотворителни кампании казанлъшки стилист Станимир Нанчев – Стенли, вече вдъхновява своите съграждани да вършат добри дела от билбордове, разположени на няколко места в града на розите. Стенли е втората личност в Казанлък, която става част от кампанията на Община Казанлък „Аз успях, можеш и ти!“. Инициативата стартира за Коледа 2021 г. и първа беше победителката във „Фермата“, свързана с Крън и Казанлък, Живка Ролева.

Години наред Станимир Нанчев упорито и последователно върши своите добри дела – към жени, преминали химиотерапия, на които вдъхва надежда и самочувствие в най-тежките моменти, към абитуриенти в неравностойно положение, към деца с онкозаболявания, към нуждаещо се от инвалидна количка и от средства момче, за да бъде то с връстниците си на абитуриентския бал, към възрастните хора от социалните домове, които напълно безплатно подстригва заедно с ученици от Гимназия „Петко Стайнов“, към прекрасните момичета, запътили се към короната на Царица Роза, за да блестят на конкурсната надпревара, към колегите стилисти, които сплотява в името на благородни каузи, към бежанците от Украйна, на които помага с работа и съдейства за намиране на животоспасяващо лекарство...

Това е Стенли – притеснен от вниманието на медиите, развълнуван от жеста на кмета Галина Стоянова, която го отличи със специалната значка на Община Казанлък, но винаги намиращ сили и възможности безрезервно да помага на тези, които наистина имат нужда.

„Грижата към малките неща изграждат големите хора“, е посланието, което отправя стилистът със златно сърце към казанлъчани. Израснал в християнско семейство, той вярва, че казанлъчани са добри хора и винаги откликват на каузи в името на доброто. И както се пее в онази красива популярна песен „Дано до всяко добро същество застане поне още едно“, то Стенли вярва, че до него има много добри хора и те ще стават все повече.