Куфари за Нюрнберг стягат сестри Диневи

За голям концерт след два дни в зала „Бодрум“ в немския град Нюрнберг се стяга един от емблематичните български дуети -сестри Диневи: Диляна и Миглена.

Пред нашите сънародници в баварския град и околностите те ще изпълнят най- добрите си песни, както и тези, с които са разпознаваеми от години- „Мари како, Тудоро“ и „Река Марица“.
За концерта си, за който тръгват с огромно вълнение двете сестри споделиха преди дни в Казанлък, когато бяха част от големия юбилеен концерт на фирмата с най- много персонал в България- „Арсенал“, която отбеляза своята 140 годишнина.
На концерта сестри Диневи имаха и малка помощничка- двегодишната Дария- дъщеря на по- малката сестра Динева- Диляна.

Двете момичета са възпитанички на казанлъшкото ЕСПУ „Екзарх Антим Първи“, от класа на музикалния педагог и майка на друга известна българска певица на народни песни- Юнона- Соня Владева, където двете сестри учат народно пеене.
За преподавателката си казват, че е невероятен човек, от който са научили много за живота.
Докато са в Казанлък момичетата са и част в продължение на 5 години от състава на ансамбъл „Искра“, с който се изявяват на сцената.
След като завършват средното си образование, родените в Гълъбово момичета поемат в различни посоки, но с обща цел: да учат музикална педагогика. По – голямата сестра – Миглена завършва в СУ „Климент Охридски“, а по- малката Диляна – в Пловдивския университет.

Въпреки годините в които учат на различни места, двете сестри продължават да пеят заедно. За любовта си към народната песен казват, че е семейна, тъй като в рода им всички „пеели правилно, но никога никой не се престрашил да се занимава професионално с това“.
И двете сестри са родени под огнени знаци- Овен и Лъв, като силата на огъня и на двете помага много, за да преследват упорито и докрай мечтите и плановете си, споделят Миглена и Диляна.

Освен музиката и грижите по Дария, двете сестри, които споделят, че между тях има много силна връзка, обичат да пътуват много. „Зарежда ги“ и времето, прекарано с близки и хубава книга или музика.
Работата и сцената обаче е това, което превръща двете сестри в истински пожар: там са себе си. Преди броени дни с екипа на „ Планета“ ТВ те записаха поредни нови свои няколко клипа.
За фон на музикалните им изпълнения бяха емблематични и красиви места от Розовата долина.