26 -те кандидатки тази година за короната на Царица роза в Казанлък, посетиха българския Парламент, съобщават от Пресцентъра на Общината.


В Деня на Европа хубавиците на града на розите са били приети от председателя на Парламента Цвета Караянчева и заместник-председателя Емил Христов.

Абитуриентките са водили разговор и с Цветан Цветанов- п редседателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, с аплодисменти са ги приветствали и народните представители.

Казанлъшките красавици са имали исреща с депутатите от 27 МИР – Стара Загора.


Парламентарната екскурзия на хубавиците от Долината на розите е организирана от депутата Борис Кърчев. Потканата е включвала разглеждане на историята на българския парламент от първата Конституция до действащата сега.


Като специален реверанс към днешния ден на Европа, девойките са посетили и Министерството на външните работи, където са посрещнати лично от заместник-външния министър Георг Георгиев.


В открита дискусия с тях, заместник министърът е споделил за позитивния международен отзвук от подготовката на България за Европредседателството, като е заявил, че това е " уникален шанс да издигнем имижда на страната си на максимална степен, с повече уважение към собствената ни държава".