Фотоизложбата „Джаз портрети“ показват в Казанлък на 25 август Изложбата Jazz portraits (Джаз портрети), с автор, Константин Зайков ще открият от 17 часа на 25 август в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Тя се провежда по покана на Община Казанлък, домакините от Музея на фотографията и организаторите на ДЖАЗ ФЕСТ Казанлък. Изложбата се посвещава на 50 години джаз фестивали в България.
Константин Зайков е фотограф и пътешественик. Живее в Ямбол. Удостоен е със званието „Отличен Артист на Европейската асоциация на изящната фотография“ и „Опитен фотограф на Американската фотографска асоциация“. Израснал с джаз музика, от десетина години снима артистични джаз изяви и е известен като BG Jazz Photo. Негови творби са експонирани в над 80 държави по света. Притежава множество международни фотографски отличия и награди.
Изложбата „Джаз портрети“ за първи път се представя в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък и е петата му поред самостоятелна изложба на тема джаз музика (втора в Казанлък, след изложбата в парк „Тюлбе“ през 2022 година.