Най-младата казанлъшка невеста Радостина, вдигна на крак сто сватбари снощи с буйната си професионална стъпка в танц на хореографа Цветан Цочев от читалище „Искра“.

Новата семейна двойка Радостина и Михаил Колимечкови посрещнаха гости във виден ресторант в Казанлък, както му приляга, со все екстри на модерните сватби днес. Радост е танцувала години наред във фолклорния ансамбъл на Народно читалище „Искра“, чийто ръководител, Цветан Цочев бе специален гост на празненството, в едно със сeмейството си и куп свои млади изпълнители. Шаферки на Радостина бяха щерката на Цочев и други момичета, радвали през годините казанлъчани и чужбинци, с магичните си български народни хора.

Радостина изкара в булчинската си премяна цялата композиция на любимия си „Северняшки танц“, който тропна заедно с кума Веско Кръстев и други моми и ергени от трупата на Цочев, които до края на купона не съблякоха ефектните си народни носии. Северняшкият танц е любим на Радостина и нейните приятели, които споделиха, че и сега, разпилени по света и у нас, когато вече не са най- активната част от Цочевите искристи, могат да изкарат цялата хореография на тая композиция без грешка, дори и в ситуация „На сън да ме бутнеш!“.
Буйни стъпки от целия спектър на българските фолклорни области, радваха мало и голямо на веселото семейно събитие, където Цочев танцува заедно с възпитаниците от душа и сърце под тактовете, задавани от диджей Митко Куцаров.
Клипчето от Северняшкия танц, в който се вихриха невеста Радост и кум Веско, заедно с приятелите си – искристи, вероятно ще бъде качено в интернет, за да се бори за милионите лайкове на българските сърца по целия свят, подобно на записа от една друга казанлъшка сватба преди година, който обиколи целия световен нет, де що има българи на глобуса.