150 младежи оцеляваха в първия казанлъшки сървайвър

75 отбора по два души премериха сили по трасето, специално подготвено за първия сървайвър в Казанлък. Състезанието, наречено игра за възрастни „Тракийски сървайвър – Разходка във времето”, наподобява нашумялото преди години ТВ риалити. През 2007 година световното шоу намира своята местна интерпретация в спектакъл, възстановяващ тракийски ритуали край Царево, озаглавен „Тракийски сървайвър - Разходка във времето”. 11 години по-късно, в дните на тракийските празници в Казанлък, играта за възрастни бе включена със същото заглавие като нов момент в програмата и привлече вниманието на младите хора.

Желаещите мериха сили в цепенето на дърва, в прескачането на препятствия, в изкачването на катерачната стена до стадиона, в преодоляването на специално изкопани за целта и напълнени с вода ровове близо до Стара река, тичаха по определен маршрут в парк „Тюлбето”.
Имаше победители, класирани съответно на 1, 2 и 3 място, но преди тях, деца се снимаха за спомен от първия казанлъшки сървайвър, разбира се, на най-високото стъпало, за закачка - на най-високия прясно боядисан метален варел.Колкото и да бяха противоречиви нагласите към този елемент от празниците, се оказа, че той събра доста участници и фенове, имаше много емоции, спортен хъс, феърплей и истински купон. Нещо, което младото поколение казанлъчани се оказа, че иска и търси.