Волейболен клуб "Казанлък" с кауза за децата

Спортна зала "Багира" и Волейболен клуб "Казанлък" станаха домакини на благотворителния турнир по волейбол за мъже.
Каузата е подпомагане на пътната безопасност на децата от града, като клубът събира средства чрез провеждане на благотворителния турнир.
Днес се играят срещите за разпределяне на медалите.

В спортна зала „Багира“ мъжките състави на Волейболен клуб „Казанлък“ и приятели, както и отборите на „Берое 2016“ Стара Загора, „Локомотив“ Пловдив и „Арда“ Кърджали подкрепиха благотворителната кауза, за която са необходими 1500 лева.
Със средствата ще бъде закупена стъклопластика в ръст на дете, с волейболна топка в ръка и облечена с цветовете на клуба – червено и зелено. Тя ще бъде поставена на натоварено кръстовище в града, като акцентът е безопасното пресичане за децата и необходимостта шофьорите да бъдат бдителни на пътя, и отговорни за най-малките участници в движението в ролята им на пешеходци.
Средствата за каузата в Казанлък ще бъдат събирани в кутии за дарения, които ще бъдат поставени на няколко места в зала „Багира“ по време на срещите, а при събиране на повече от необходимото, остатъкът ще бъде предоставен на девическия тим на Хуманитарната гимназия, на който предстои участие през месец май в Световни ученически игри в Бразилия.

Турнирът се организира от ВК „Казанлък“, треньорите в школата със съдействието на Гергана Димитрова, приятели и фенове на волейболния спорт.

В първия ден, 18 януари, се изиграха два мача на директна елиминация. Победителите играят на финал, победените за трето място. В дебютната среща за деня волейболистите на "Арда" от Кърджали, които са участник в Суперлигата надиграха втородивизионния ПСК "Локомотив" /Пловдив/ с 3:0 (25:20, 25:23, 25:19) и се класираха за финал.
Особено оспорван и интересен бе вторият мач. Сборен отбор от бивши и настоящи волейболисти,треньори и арбитри от Казанлък отстъпи след петгеймова битка на втородивизионния "Берое 2016" /Стара Загора/. След над 2 часа "Беройци" излязоха финалисти. След 2:3 (23:25, 25:20, 32:30, 19:25, 12:15) публиката в зала "Багира" аплодира казанлъшкия отбор, който игра с много емоция и хъс.
Програма, 19 януари (неделя)
3-4 място14:00 часа: "Казанлък" – "ПСК Локомотив" (Пловдив)
1-2 място
16:00 часа: "Арда" (Кърджали) – "Берое 2016" (Стара Загора).

Източник: www.kazanlakvolley.com