Кортовете на стадион „Севтополис“, стопанисвани от тенис клуб „Роза“ са домакини на първия по рода си едноседмичен тенис турнир сингъл- жени „За короната на тракийските царе“. Срещите от турнира се играят от днес до края на седмицата – 12-ти юли, на принципа на елиминациите, като след това ще продължат и срещите за финалните класирания.
Организатор и главен спонсор на проявата е Милко Загоров.
Турнирът има и специален дрескод за участичките- общо 14 на брой. Всички те ще играят в бели екипи. Съдийското присъствие ще се осигурява от мъжката част на тенис клуб „Роза“. Началото на всички срещи е от 19 часа. Сред съдиите за пореден път ще бъде и арсеналската тенис гордост- инж. Владимир Чучумишев.
Датите на финалите ще бъдат оповестени допълнително на сайта www.zakazanlak.bg
Финалистките ще получат и специални награди от организатора на турнира и поддръжници на каузата, сред които и специални царски корони.


Основната цел на участници и спонсор за организирането на спортната проява, са емоции и настроение в иначе лишения от много събития отпускарски летен период, като амбицията на организатора е проявата да се превърне в ежегодна традиция, като се организира и мъжки турнир по тенис.
Съперничките в първия тенис турнир „За короната на тракийските царе“ бяха определени чрез тегленето на специален жребий.Сред участничките в турнира са известни бизнес дами, адвокатки, зъболекарки, икономистки, мениджъри на офиси, преподаватели и други.
Традиционният същински завършек на турнира ще е церемонията по награждаването, която приключва със стилно и проточващо се в малките часове на деня тържество.