Тенчо Караенев, състезател на казанлъшкия клуб „Аргус ММА“ стана „Спортист на годината“ за 2015 година за град Казанлък. Решението е единодушно на 9 членна общинска комисия.
Тенчо се състезава в категория 93 кг. и през изминалата година стана сребърен медалист от Световното първенство в Лас Вегас и бронзов от Европейско състезание по ММА в Бирмингам.

На втора позиция комисията определи състезателя на клуба по ММА - Дориан Дерменджиев, републикански шампион в категория 77 кг. и сребърен медалист от Европейско състезание по ММА в Бирмингам.

Ето и останалите класирани позиции в Топ 10 на най-добрите спортисти на Казанлък за изминалата година: :
3. Мартин Папанов:-Колоездачен клуб“Лястовица“-1905
4. Мартин Белчев-Спортен клуб по атлетика“Пендарева“
5. Християн Въгляров-Клуб по спортни танци „Киара- H”
6. Валентин Цветков-Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“
7. Любомир Богданов-Спортен клуб по Таекуондо „Кентавър“
8. Иван Бонев-Клуб по екстремни спортове „СЕЛТ“
9. Радина Димитрова-Алпийски туристически клуб „Казанлък“
10. Василена Папанова-Волейболен клуб“Казанлък“

Още 11 състезатели допринесли за спортното развитие на града бяха отличени с грамоти на тържествена церемония тази вечер в Казанлък. Наградите на най- добрите спортисти, отбори и треньори бяха връчени от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, зам. кметът Лилия Цонкова, общественият посредник на Община Казанлък Гинка Щерева, секретарят на Община Казанлък Ваня Иванова и общински съветници.

За принос за развитието на футбола в общината посмъртно бе връчена награда - плакет и грамота на покойния състезател и треньор на ФК "Розова долина" и ФК "Арсенал 2000" Кральо Орозов.

За високи постижения в сферата на спорта при хората с увреждания с индивидуални награди бяха отличени Даниела Тодорова, Ружди Ружди и Мустафа Юсеин от спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“.

В годишната спортна класация за "Треньор на годината" бе избран Петър Дочев, доскорошен треньор на женския Волейболен състав. За "Отбор на годината" при колективните спортове бе избран Волейболен клуб “Казанлък“- девойки, младша възраст.
Милен Христов, състезател на ФК“Розова Долина“ спечели званието „Футболист на годината“, в проведената за втори пореден път онлайн класация, организирана от фен страницата на клуба.