Ружди Ружди от казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова” с най-високото спортно отличие

Състезателят на казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова“, параолимпийският шампион Ружди Ружди спечели най-високото спортно отличие на България за спортисти с увреждания за 2016 година.


Той стана най-добрият спортист на годината в тази категория. Церемонията по връчване на престижните годишни награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината се проведе на Игнажден в НДК.


В анкетата "Спортист на годината" своя вот дадоха 154 действащи спортни журналисти от общо 51 електронни и печатни медии.


“Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря на моя треньор за добрата подготовка, за вярата му и за всичко, което е направил за мен. Благодаря на параолимпийската асоциация”, каза развълнувано Ружди Ружди при получаване на наградата от Белчо Горанов.


Роденият в Глождево атлет, който се състезава за казанлъшки клуб „Даниеал Тодорова” с треньор Радостин Тодоров, спечели златния медал на Параолимпиадата в Рио де Жанейро тази година в дисциплината тласкане на гюле. Заедно с това българинът подобри световния рекорд с резултат 12,33 метра.


По неофициална информация, Ружди Ружди е номиниран и за спортист Номер 1 на Казанлък за 2016 година.

Източник:sportal.bg