Купата на Община Казанлък и златен медал в шахматния турнир, посветен на Деня на българската община, спечели 14-годишният Радослав Бъцков, ученик от ППМГ ,,Никола Обрешков". При много оспорвана борба между деца и ученици, живеещи и учещи на територията на общината, в състезанието, провело се на 13 октомври, Радослав се справи с конкуренцията се окичи със златния медал и с Купата на Казанлък.

На второ място с равни точки с победителя, но с по-слаб втори показател се нареди 9-годишният Симеон Дичев, ученик от с.Овощник, който завоюва сребърния медал. Трето място зае Емил Христов също на 9 години, ученик от ОУ "Мати Болгария". Съименикът на заместник-председателя на 44-ото Народно събрание на България спечели бронзовия медал.

Специален плакет заслужи 7-годишната Калина Шипкова, ученичка в първи клас на СУ "Екзарх Антим Първи", която се класира на 1-во място при момичетата. Всички участници получиха паметни грамоти. Наградите бяха осигурени от Община Казанлък.

Шахматният турнир бе организиран от ШК "Казанлък 21" и Община Казанлък. Той се проведе в обновения общински шахматен клуб, намиращ се ул. „Д-р Стамболски”1 2 в Казанлък и бе част от програмата на Общината по случай празника на българската община. В края на идната седмица предстои участие на жените от ШК "Казанлък 21" в Държавното отборно първенство в група сеньори. Ръководител на клуба и треньор на състезателите е известната българска шахматистка от града на розите Петранка Драганова.

В Казанлък, общинската структура е една от първите, създадени в България след Освобождението от османско владичество на 3 март 1878 година и през 2018-а навършва 140 години от своето начало. Първият кмет е Добри Кехайов. В специална рубрика „КметовеТе” zakazanlak.bg проследява приноса на всеки градоначалник и развитието на града от първите дни на Следосвобожденска България до днес.

На снимката: Победителят Радослав Бъцков е най-високият, в редица отзад, с купата в ръце