Коледен турнир по шахмат събра в навечерието на Рождество Христово талантливи деца от училища и детски градини в община Казанлък. Инициативата е на Шахматен клуб „Казанлък 21” и на общинската организация на БСП в Казанлък.

В турнира взеха участие 26 деца на възраст от 5 до 14 години. Малките шахматисти мериха сили в пет кръга, разпределени в три възрастови групи – до 8 години, от 8 до 10 години и от 10 до 14 години.
Шахматното състезание премина под съдийството на майстора на спорта ф.м. Петранка Драганова, ръководител на ШК „Казанлък 21” и играещ треньор, и Стоян Стоянов, многократен областен отборен шампион.


В генералното класиране първото място с 5 точки спечели Симеон Дичев. Втори, само с точка след него, се нареди Християн Любенов, а трети се класира Божидар Петков. 9-годишният вече Симеон завърши 2017 година с поредната си победа и прибави още едно отличие в богата си колекция. Той е възпитаник на казанлъшкия клуб, ученик е в ОУ ,,Д-р Петър Берон" - село Овощник. Християн и Божидар са ученици в ОУ „Георги Кирков” – Казанлък.

При най-малките, представителите на детските градини, с призови места се поздравиха Калина Шипкова и Тимур Попружний.

При 14-годишните шахматисти първото място зае Радослав Бъцков, ученик в ОУ „Петър Берон” в Овощник, втори стана Стоян Георгиев, а третото място зае Антония Янкова – и двата са възпитаници на ОУ „Георги Кирков” в Казанлък.

Всички участници в турнира получиха подаръци, осигурени от БСП- Казанлък.