Бронз за казанлъшките борци Йоана Дачева и Валентин Симеонов

С два бронзови медала се поздравиха казанлъшките състезатели в Държавния лично-отборен шампионат по борба за юноши и девойки, провел се в Бургас през почивните дни. Това са Йоана Дачева при девойките свободна борба, категория 53 килограма, и Валентин Симеонов при юношите свободна борба, категория 86 килограма. И двамата са възпитаници на Клуба по борба „Казанлък“ с треньор Христомир Бояджиев.

Младите ни надежди представиха достойно своя клуб и своя град в оспорвана битка със свои връстници от цялата страна. В началото на тази година Йоана Дачева също спечели бронзов медал на Държавното лично първенство по борба за девойки, което се проведе в Сливен на 21 и 22 януари. Това състезание, както и току-що завършилият шампионат в Бургас са най-силните за сезона и на тях младите казанлъшки борци се представиха много успешно.

Йоана Дачева и Валентин Стоянов са свързани с „Арсенал“. Бащата и сестрата на Йоана са арсеналци. Валентин е ученик в ПГ „Иван Хаджиенов“ и е част от програмата за професионално образование, която се осъществява между "Арсенал" АД и Механотехникума. Освен това, неговата майка също е арсеналски кадър.