Бранимира и Павлина са съвременни амазонки и казвам това с нескрито възхищение към тях. Млади, красиви, нахъсани във всяко нещо, с което се захванат, двете арсеналски момичета са и великолепни стрелци. На проведеното през м. май 2023 година Републиканско работническо първенство женският отбор на „Арсенал“ по спортна стрелба стана безапелационен победител. Бранимира Ненчева завоюва първо място и купа в индивидуалното състезание, а тандемът Бранимира Ненчева - Павлина Иванчева стана първи в отборната надпревара и спечели златния медал. Техен треньор е Добрин Чуклев, стрелец-изпитател в „Арсенал“. „Конкуренцията беше голяма – разказват Бранимира и Павлина. – Над 20 отбора от цялата страна се състезаваха в Спортната зала на ДЗУ – Стара Загора. Усещането е невероятно, но още по-хубаво е, когато си победител. Горди сме, че представихме достойно „Арсенал“. Правим това с много желание и с любов към спорта и високия адреналин“.

Отборът на "Арсенал" по спортна стрелба с треньора на двете момичета - стрелецът изпитател Добрин Чуклев, крайният вляво

Бранимира Ненчева работи от 2006 година в „Арсенал“. Окачествител е в Завод 5, цех 130. Упорито се занимава със спортна стрелба и вече 17 години не е пропускала състезанията в дружеството, посветени на фирмения празник. Стигала е до завидния резултат от 88 точки. Павлина Иванчева е стругаро-фрезист в Завод 5, цех 510. Завършила е последния випуск на Средното професионално техническо училище към завода, а от 2015 година работи в „Арсенал“. От близо 5 години участва в спортни състезания, но отдалеч личи, че бензинът кипи в кръвта й - Павлина е запалена мотористка. За нея кумир в стрелбата е Бранимира, която пък признава, че дължи постиженията си на своя учител Добрин Чуклев.

За русокосата Бранимира и тъмнооката Павлина бойните оръжия са истинска страст. И колкото миловидни и нежни да изглеждат, пламъкът в очите и енергичността, която излъчват, говорят за две „мъжки момичета“, които са способни да се справят с всяка житейска преграда. И в професионално отношение не се спират пред трудностите – професията на машиностроител им допада, вършат я с обич и с огромна отговорност. А за „Арсенал“ са категорични – това е нашата фабрика, тя ни дава сигурност и тук се чувстваме добре.