Среща на поколенията събра състезатели, треньори, привърженици, граждани на 70-ата годишнина на Баскетболен клуб „Розова долина” в Казанлък. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на десетките състезатели и треньори, които не са сред нас, но са допринесли за развитието и успехите на казанлъшкия баскетбол.

Представители на няколко поколения, играли в градски, общински, окръжни и национални отбори, сред които Петър Маринов - дългогодишен състезател и треньор, подготвил десетки поколения баскетболисти, споделиха скъпи спомени.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова връчи почетни плакети на старши треньора Николай Тенев и на треньора Ивелин Узунов от Баскетболен клуб „Розова долина“ по случай 70-годишнината на клуба. „Приятно съм изненадана, че в залата има хора от различни сфери, събрани тук за празника на казанлъшкия баскетбол“, сподели Галина Стоянова и посочи изявени казанлъчани. Сред тях са Янка Найденова, Гълъбина Михайлова, Тотка Гечева, които почетоха тържеството. Повече от 60 деца в града на розите тренират баскетбол, „който ги възпитава и ги готви за живота“.

Изпълнителният директор на баскетболния клуб Денчо Харизанов благодари за подкрепата на спортисти и треньори, на приятели и спомоществователи, на Община Казанлък, както и на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, който лично уважи празника на казанлъчани.