Над 70 оръжейници – ветерани, работници и служители на Завод 1 в „Арсенал“ се събраха на традиционната си среща, трета поред, в последната събота на септември. С обща снимка започна и тазгодишната среща, уважена от Христо Стрежков,директор по техническите въпроси на „Арсенал“ и също ветеран- оръжейник, в качеството му на бивш директор на завода в Шейново. Лидерът на КНСБ в „Арсенал“ Атанас Бозов, както и двамата идеолози за срещата -директорът на Завод 1 инж. Динко Кюмюрев и синдикалистът Атанас Касабов и инж. Владимир Чучумишев, също бивш виден кадър на Завод 1, бяха сред уважилите срещата на ветераните и оръжейниците и техните последователи.


За пореден път с много вълнение на среща с колеги, работили рамо до рамо в продължение на 40 и повече години, дойдоха и двамата най- старши ветерани оръжейници, живите легенди на Завод 1- 90 годишният Коста Ангелов, технолог в завода в продължение на 35 години и 85 годишният Кольо Шахов, който работи в „Арсенал“ през целия си трудов път- цели 45 години.Двамата ветерани през сълзи на очи разказват за годините, прекарани в един от основните арсеналски заводи, за разработките и внедряването на различните видове оръжия. За Коста Ангелов животът му е белязан от работата по Б-10 / безоткатно оръдие/ и внедряването на РПГ-7, на което дълги години е и началник. Кольо Шахов в продължение на 20 години работи по зенитната установка. И друга любопитна подробност свързва двамата видни оръжейника: и двамата никога не са имали лични оръжия, нито са били ловци. Кольо Шахов обаче е „исторически“ свързан с войната, тъй като когато постъпва на работа в „Арсенал“ през 1950 година, го назначават като дефектатор- подръжка на оръдията трофеи от войната, част от които още се намират в арсеналския парк пред фирмения музей.


В приветствието си ветераните директорът на Завод 1 в „Арсенал“ инж. Динко Кюмюрев не скри вълнението си срещата, като пожела здраве и още много добри години за фирмата и ръководения от него завод. 1800 са сега работещите в Завод 1, но за изпълнение на поръчките са нужни още близо 800 -1000 човека.
Директорът по техническите въпроси на "Арсенал" Христо Стрешков е лаконичен: за приноса, усилията, признателността. Специален поздрав до оръжейниците – ветерани изпрати и изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев.