Тревожен брой невалидни бюлетини за съветници. Стоянова  най- вероятно става кмет за трети път

Тревожно висок е процентът на невалидните бюлетини, подадени за общински съветници, показват първите обработени протоколи в община Казанлък. Средно 10% от подадените бюлетини за общински съветници са невалидни. В масовия случай са маркирани преференции, но без отбелязан вот за партия или коалиция.
Към момента, по първоначална информация, с най- много гласове за общински съветници са ГЕРБ, следвани от БСП и местната коалиция „Алтернативата на гражданите“.
На етапа тенденцията е за намалявания на гласовете като цяло за ГЕРБ общински съветници и увеличение на гласовете за БСП.
Гласовете подадени за кмета на ГЕРБ Галина Стоянова са средно два пъти, а в някои секции до 2,5 пъти повече от тези за кандидата, издигнат от БСпПСтоян Петров.

Според данните на ГЕРБ от 25% обработени протоколи от секционните избирателни комисии Галина Стоянова от ГЕРБ получава 54% от гласовете срещу кандидата на БСП Стоян Петров, който е спечелил 29% от гласовете за кмет.

Трети, но много след първите дваам остава кандидатът за кмет на ВМРО, останалите кандидати събират незначителен вот на гражданите.

За общински съветници данните са следните:
33% за ГЕРБ
22% за БСП за България
17% за Алтернативата на гражданите
7% за ДПС
4% ВМРО

Тревожен е броят на невалидните бюлетини за кемт в една от секците в квартал "Кармен", където според наши източници във вота за кмет има подадени 181 празни бюлетини.