С тези думи се обърна към ветераните – танцьори от ансамбъл „Арсенал“ главният му художествен ръководител Христо Стоянов на финала на един изключително емоционален концерт- спектакъл, посветен на 70 рожден ден на ансамбъла.

100 минути танци, в четвъртия и последен от поредицата концерти, белязаха 70-те години на ансамбъл „Арсенал“, създаден и отгледан в годините от ръководството на дружството и хилядите самодейци – танцьори с много любов и старание.
Препълнената зала на ДК „Арсенал“ не спря с овациите по време на целия концерт.


Танцовият спектакъл започна с едноминутно мълчание, в памет на всички тацьори и инструменталисти, преминали през ансамбъла, които вече не са межзу живите и завърши с песен- композиция, създадена от главния художествен ръководител на ансамбъл „Арсенал“ Христо Стоянов. Песента се пее и по време на японските турнета на ансамбъла, които се правят ежегодно вече 19 години.
Изпълнението на „Песен за приятелите“ по традиция е на Христо Стоянов.


Да уважат кръглата годишнина на ансамбъла на концерта присъстваха ръководството на „Арсенал“ и „Арсенал 2000“, начело с изпълнителния директор на дружеството Николай Ибушев. На финала на концерта той поздрави танцьорите – настоящи и бивши и им пожела да се срещнат отново и на 100 юбилей.
„И ансамбъла като нас мина през стъргата на живота“, каза в приветствието си Николай Ибушев, пожелавайки здраве на танцьори и хореографи. Като дар за безрезервната подкрепа през всичките и трудни години, той получи от танцьорите специална брандирана чаша с неговия лик и върна жеста със специална грамота, с която бе отличен ансамбъла за празника си.По време на танцовия спектакъл с изпълнения на детско-юношеския състав на ансамбала бе отбелязана и 35 годишнина като хореограф на състава на Ваня Минчева- танцьорка и хореограф, постветила живота си на ансамбъл „Арсенал“.Да уважат концерта и кръглата годишнина дойдоха няколкостотин бивши танцьори, участвали в състава на ансамбъла през различните му години. Всички присъсващи на заключителния голям концерт получиха специални билети – картички, с кратка история на ансамбъла. Малки сувенири имаше за всеки един от бившите танцьори.
Ансамбъл „Арсенал“ е създаден през 1947 година. От създаването си до момента е изнесъл над 3 500 концерта в страната и чужбина, а през различните му състави от създаването до сега са преминали над 2 500 изпълнители, като 99% от тях са работили в „Арсенал“.В репертоара си ансамбълът има над 50 танцови произведения от различни области в България. Ансамбълът притежава и един от най- богатите гардероби с национални костюми в страната.
За своите изпълнения и дейност ансамбъл „Арсенал“ е носител на поредица престижни отличия, сред които званието „Представителен Ансамбъл на България“ и орден „Св.св. Кирил и Методий“ 1-степен: международната аграда „Златната Нике“ от Испания“, „Златната ракла“ от Индия, „Златното колие“ – Франция, „Златната брадва“ – Полша, „Златната ваза“ Египет и много други.


Вече 19 години ансамбъл „Арсенал“ и „Арсенал“ АД са съорганизатори на Световния български фестивал в град Мунаката –Япония, където ежегодно се радват на стотици хиляди почитатели и приятели на България и печелят нови.След края на танцовия спектакъл фоайетата на ДК „Арсенал“ събраха на емоционална среща – ветерани танцьори, продължила до късно вечерта.
„Трибуна Арсенал“