От новата "Трибуна 230"

„Арсенал“-АД Казанлък е единствената българска фирма, намерила място в престижен списък –класация за най- дълголетните компании в света, които продължават да работят и да се развиват.
За това съобщава новият, 230-ти брой на вестника, който чете Казанлък- „Трибуна Арсенал“.
Темата е и акцент в новия брой.
Списъкът на анй- дълголетните компании в света, сред които е и казанлъшката фирма, е изготвен и публикуван в електронния вариант на www.visualcapitalist.com
В статията се прави обзор и обобщение на най- дълголетните фирми и корпорации в света, по континенти.
Изводът, който се налага от направения обзор е, че през последните десетилетия корпоративното дълголетие в света е намаляло драстично.
Статията публикува респектиращ списък на най- старите компании в света, които продължават да се развиват и в наши дни.
Сред тях са доказани марки – емблеми в световен мащаб на цели отрасли в сферата на строителството, пивоварните, монетни дворове, мелници и други.


За „Арсенал“ –Казанлък чест да е сред изключително престижните в Европа и в света най- стари компании, с изключително богата и респектираща история при това на повече от век.
Със своите 142 години от съществуването си от дружеството се нарежда на едно от челните места в Европа като компания -дълголетник.
„Арсенал“ е и единствена компания от България, намерила място в тази световна класация. На практика фирмата е и първата голяма българска компания, създадена в Следосвобожденска България.


В новия брой ви предстои и среща с една друга, от друго време арсеналска емблема- конструкторката от „Инженеринга“ Надежда Петкова.
За доктора по химия Райна Ненова, която замени изследването на вируси с работа в „Арсенал“ и за разкош краси остатъка от свободното си време с невороятни картини, разказва изданието.


Какви и колко епидемии са върлували в Казанлъшко, е друга тема от новия брой на вестника, в рубриката „Минало“.


Във времето, в което взаимно си ръкопляскат медици и граждани, срещата в „Трибуната“ е с едно от имената в казанлъшката болница, хирургът д-р Румен Раев.
Изданието има и празничен акцент: за малко познати картини, посветени на Възкресението и техните автори, разказва този път „Трибуната“.

Новият брой на вестника има и онлайн версия и може да я четете тук: https://www.zakazanlak.bg/archive/230.pdf